Wij vrouwen

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Gezondheidsvragen van vrouwen zoals jij en ik zijn divers en hebben niet altijd te maken met onze hormonen. Een knieblessure, longklachten, hooikoorts of een burn-out hebben niet direct te maken met uw vrouw-zijn, zo is de gangbare visie. Of toch wel, is er ergens een relatie met je menstruatiecyclus of de eerste tekenen van de overgang? Dat kan, ook bij ongemakken die daar ogenschijnlijk los van staan.

Vrouw-zijn van top tot teen

Vrouw, gezondheid, energie, eenheidIn mijn praktijk zie ik vaak een samenhang tussen allerlei klachten en vrouw-zijn. Dat komt omdat ik Oosterse en Westerse kennis met elkaar kan verbinden. De Chinese geneeskunde ziet andere verbanden in wat er in ons lichaam gebeurt dan de Westerse geneeskunde. Vrouw-zijn en lichaamsvochten zijn bijvoorbeeld onlosmakelijk met elkaar verbonden: wij zijn doordrenkt met vrouw-zijn, van top tot teen. Vergelijk het met een boom, die water opneemt met zijn wortels en het verspreidt van wortel naar tak en blad, tot hoog in de kruin. Hier wat meer, daar wat minder en waar nodig kan het water verdampen via het blad.

” Inge, 38 jaar en fanatiek wandelaar komt in de praktijk met klachten aan haar Achillespezen. Tijdens de intake komen een paar andere ongemakken naar voren: licht stijve gewrichten wat komt en gaat, pms-klachten met donker bloedverlies. Genoeg aanleiding om ook vanuit het vrouw-zijn haar hulpvraag te benaderen. Aandacht voor wat er vanuit diepere lagen wordt aangestuurd.
Fijn voor Inge dat ook haar andere klachten betrokken worden in de behandeling. Het  fundament in de diepte, dat haar aan het oppervlak klachten gaf, is gesterkt. Een duurzame benadering voor nu en later.”

Dat spreekt me wel aan, ik wil een afspraak maken

East meets West: goed voor jou!

Het mooie is dat Oosterse en Westerse kennis elkaar prachtig aanvullen in de behandeling en het persoonlijke advies zoals je die bij Auryn Acupunctuur & Advies ontvangt. Om vrouwen die klachten hebben met succes te helpen, combineer ik mijn kennis en ervaring uit beide werelden. Het beste van twee werelden samen in één behandeling.

Meer weten?

Heb jij last van een klein ongemak, een serieuze klacht of wil jij vitaal zijn met een ziekte? Ook dan kan ik je helpen met acupunctuur en leefstijladviezen. Zodat jij je gezonder en energieker gaat voelen, en met plezier je dagelijkse dingen kunt doen. Of juist die niet alledaagse uitdaging waarvan je nu alleen kunt dromen omdat je niet fit genoeg bent, maar met  straks werkelijk aankunt!

“De Klassieke Chinese geneeskunde hecht veel waarde aan de samenhang tussen gynaecologische functies, algemene lichaamsfuncties en ons psychisch functioneren. Het denken in termen van energie biedt een inzicht in onderlinge verbanden die wij in de reguliere geneeskunde niet kennen. De antroposofische geneeskunde echter, kent deze samenhang en eenheid ook. Beide inzichten zijn goed verenigbaar met hun totaalbenadering van gezondheid en ziekte en bieden in samenhang een verruiming van therapeutische benaderingen voor uw hulpvraag.”

Scroll naar boven