Inleiden van de bevalling: natuurlijk met acupunctuur

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Inleiden van de bevalling met acupunctuur: nu graag!

Een programma is er voor wie:

  • liever geen medische inleiding ondergaat, zolang het anders kan
  • eerder dan op het natuurlijke moment gaat bevallen; om medische- en/of veiligheidsredenen
  • voor wie hulp nodig heeft om de bevalling op gang te helpen ná de verwachte geboortedatum
  • het voorbereidende programma Natuurlijk Voorbereid Bevallen heeft gemist.

Het programma Inleiden van de bevalling met acupunctuur bestaat uit een intensieve begeleiding zodat jij straks kunt gaan bevallen zoals je dat graag wilt. Bevallen op het moment dat jij en je kindje er klaar voor zijn. Een bevalling die met enige stimulans op een natuurlijke manier op gang komt, in het tempo dat je lijf en je kindje aangeven.

Wat we samen gaan doen is het natuurlijke proces begeleiden waar nodig, stimuleren als de tijd rijp is. Wij samen, want jij kunt aangeven wat je voelt en hoe dat verandert. Ook zorgen we voor de nodige lichamelijke ontspanning, want het geeft toch stress en druk, die boodschap dat je bevalling ingeleid gaat worden. We volgen hierbij het pad dat je verloskundige of arts heeft uitgezet: zij of hij is tenslotte je hoofdbehandelaar.

Waar en hoe je gaat bevallen speelt geen rol bij Inleiden van de bevalling met acupunctuur. In de intieme sfeer van thuis of in het ziekenhuis, een bad-bevalling of andere vorm, met hulp van je partner of een doula. De acupunctuurbehandelingen gaan vooraf aan de bevalling. Als het nodig kom ik bij je thuis om een laatste aanzet te geven.

De behandeling en begeleiding bestaat in de kern uit acupunctuur en massage, samen met adviezen en acupressuur voor thuis. Daarbij kan je partner een belangrijke bijdrage leveren: handig, dat heeft hij of zij straks bij de bevalling al ervaring in technieken die jou ondersteunen bij deze prestatie. Want bevallen, dat doe je als ouders graag samen.

Mijn bevalling is nog ver weg

Lees je over dit onderwerp eerder in je zwangerschap? Kies dan op tijd voor het programma Natuurlijk Voorbereid Bevallen, daarin bereid ik je ruim op tijd voor op de bevalling.

Als de afspraak voor inleiden in het ziekenhuis al staat

Ook dan is het zinvol de tijd die nog rest te benutten, om de lichamelijke veranderingen die nodig zijn voor de bevalling zoveel mogelijk te stimuleren. De ervaring leert, dat het inleiden in het ziekenhuis dan als minder heftig ervaren wordt. En wie weet was er nog maar een enkel zetje nodig om het proces in gang te zetten. Je zult de eerste niet zijn, die de afspraak kan afzeggen.

Let op: het inleiden van de bevalling met acupunctuur is NIET  het alternatief voor de afspraak in het ziekenhuis. Het doel is dan om in de periode tot de afspraak het natuurlijke proces meer de kans te geven.

Wil je voorkómen dat je ingeleid moet worden?

Kies dan op tijd!  voor het programma Natuurljik Voorbereid Bevallen.
Vanaf week 32-34 tot uiterlijk week 37.

Neem even contact op als je vragen of twijfels hebt: de tijd tikt door!

Scroll naar boven