Natuurlijk Gezond Zwanger Programma’s

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Auryn Programma’s van vier tot zes behandelingen voor elke fase van de zwangerschap: van misselijkheid en andere klachten in het begin, tot voorbereiden op je bevalling, stuitligging en natuurlijk inleiden aan het einde van je zwangerschap. En niet te vergeten het vierde trimester, na je bevalling weer gezond en fit voelen in je nieuwe gezinssituatie.

Het doel van deze programma’s is om bij te dragen aan een gezonde en ontspannen zwangerschap. Met acupunctuur, maar ook warmte (moxa), cupping, massage of Sericatherapie.

Voor je partner is er acupressuur en massage te leren zodat hij een actieve rol krijgt, en je echt samen de bevalling doet.

 

Je bent zwanger maar niet fit en gezond.
Je hebt last van een klein ongemak,
of er is iets dat je meer belast dan je aankunt.

Zwangerschap vraagt om een nieuw evenwicht. De ontwikkeling en groei van het kindje gaat onderdeel vormen van jouw energie en stromingen. Dit kan gepaard gaan met klachten. Acupunctuur helpt dit nieuwe evenwicht te vinden en om beginklachten te verminderen of te doen verdwijnen.

Het programma Een nieuw gezond evenwicht helpt je dan om je fitter en gezonder te voelen. Om minder stress te ervaren, en je dagelijks leven met meer plezier en ontspanning te leven.

De begeleiding in deze fase is geschikt voor belastende situaties en klachten. Bijvoorbeeld  als je:

 • eerder een miskraam hebt gehad, of je om andere redenen ongerust maakt
 • steeds moe bent, niet happy, moeite hebt je werk vol te houden
 • je hiervan stress hebt, meer dan gezond voor je is
 • de klassieke zwangerschapsklachten hebt: misselijk, overgeven, slecht slapen, hoofdpijn, ...
 • moeite hebt met NIET roken of GEEN alcohol drinken
 • het belangrijk vindt zo gezond en fit mogelijk zwanger te zijn, en een goede start wilt maken.
 • uit het lood geslagen bent, je emotioneel of mentaal verward voelt
 • slaapproblemen hebt, veel of onrustig droomt en niet uitgerust wakker wordt.

Herken je jezelf in een van deze situaties, dan is het programma Een gezond nieuw evenwicht echt iets voor jou! Plan hieronder een gesprek voor verdere informatie en afspraken.

mijn ☎︎ gesprek plannen

In optimale conditie je bevalling tegemoet met acupunctuur in vier behandelingen. Kleine ongemakken kunnen  je conditie en fitheid verminderen en verdienen daarom aandacht. Je wilt immers de bevalling in optimale fitheid tegemoet gaan.
De begeleiding in deze eindfase:
 • stimuleert nodige lichamelijke veranderingen
 • helpt bij diverse kleine ongemakken
 • geeft een goede nachtrust
 • sterkt eigen kracht en energie
 • nodigt de baby uit naar een juiste positie
 • maakt de bevalling korter en makkelijker
 • geeft je meer vertrouwen voor de bevalling

Is er vervolgens een reden om sneller de bevalling in te zetten, dan is de stap naar de bevalling inleiden met acupunctuur snel gezet. Je lijf is inmiddels al op de goede weg en kan eenvoudig nog een extra zetje krijgen.

Naar de pagina Natuurlijk Voorbereid Bevallen.

Je baby uit stuitligging in drie stappen

stuitligging acupunctuur moxa

Verhoog de kans op spontaan draaien van je kindje naar ruim 75%: nodig je baby op een natuurlijke manier uit die om draai te maken. Dat kan op een veilige manier met acupunctuur en moxa.

Eenmaal met het hoofdje naar beneden gericht, verkleinen we de kans op terugdraaien. Een totaalaanpak in één behandelprogramma met drie stappen in drie behandelingen. Geen stress voor moeder en kind.

In drie stappen van stuit naar hoofdligging

Wacht niet met contact opnemen als je kindje in stuit ligt.
De ruimte die er is om te draaien wordt alleen maar minder. stuitligging naar hoofdligging
Je baby groeit snel in de laatste weken. In een telefonisch gesprek bespreken we jouw situatie en dan kunnen we snel tot actie overgaan.
Een ontspannen actie, dat wel!

Een natuurlijke manier om de bevalling in gang te zetten. Dit traject is er voor wie

Neem direct contact op als je weet dat er mogelijk een reden is om de bevalling in te leiden. Dan kunnen we de tijd die er is goed gebruiken. Als je deze knop gebruikt, neem ik zo snel mogelijk contact me je op.

Graag met spoed gesprek plannen

De bevalling inleiden met acupunctuur -en ontspanning- helpt je lichaam zich 'klaar' te maken voor de bevalling. Dat doe ik door energiepunten te stimuleren of ontspannen, door stagnatie van energie op te lossen. Thuis ondersteun je dat samen met je partner: een intieme voorbereiding op de bevalling. Je partner hoeft niet mee te komen naar de praktijk, maar dat mag natuurlijk wel.

Voordelen van Natuurlijk Inleiden

Een bevalling is een enorme inspanning: fysiek en mentaal. Het vraagt tijd en aandacht om daarvan te herstellen, om weer uitgerust en fit te zijn.

Het kan zijn dat je klachten hebt na de bevalling, opstartproblemen met je baby, onvoldoende herstelt, moe of niet blij bent. Daarbij kan ik je helpen met een individueel behandeltraject voor je vraag of probleem. Dat kan al vanaf een dag na de geboorte als het nodig is.

Gezond en fit weer aan de slag - programma

Een bevalling is een indrukwekkende gebeurtenis en inspanning. Daarvan zorgvuldig herstellen, dat is waar dit programma over gaat. Lichamelijk herstel, lekker-in-je-vel en emotioneel in balans. We beginnen met een weldadige Mother-warming om de bevalling af te sluiten - bij jou thuis. Daarna ondersteunen we jou natuurlijke herstel en werken we er naartoe dat je straks gezond en fit weer aan de slag kan.

Meer over Gezond en fit na de bevalling

 

Premium Programma - vanaf elk moment

Zwanger zijn en werken, actief blijven met de dingen die je graag doet: dat is best een uitdaging. En hoe weet je nou wat je aankunt?  Negen Maanden Gezond en Fit houdt jou al die tijd op het goede spoor en in goede conditie. Van nu tot na je bevalling kijk ik met je mee, voorkom en behandel ik je klachten. Met ontspannende acupunctuur, warmte en persoonlijke adviezen. Zodat jij gezond en fit zwanger kunt zijn, én je werken, ontspannen of presteren zoals jij dat graag doen.

Geliefd bij vrouwen voor wie loopbaan en privé veel inzet vragen; bij ondernemende vrouwen.

Naar Negen maanden gezond en fit: All-in

Lees wat deze all-in begeleiding je biedt van nu tot na je bevalling.

Samen met je partner actief toeleven, naar een prettige en soepel verloop van de bevalling. Het natuurlijke proces een handje helpen met acupressuur en massage.

Een privé partnercursus van twee bijeenkomsten.

Naar Samen Natuurlijk Bevallen

Lees hoe je partner en jij met gezamenlijke inspanning en in een intieme setting je kindje ter wereld gaan brengen.

De privé cursus combineert goed met het individuele behandeltraject Natuurlijk Voorbereid Bevallen : aandacht voor kleine en grotere ongemakken nu, en samen voorbereiden op een soepele bevalling straks.  

Scroll naar boven