Wél zwanger worden met acupunctuur

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Zwanger worden gaat niet voor iedereen zonder problemen of binnen het verwachte tijdsbestek. Acupunctuur en advies helpt jou kansen te vergroten: om spontaan zwanger te worden, bij uitdagingen als pcos, endometriose, als support bij OI, IUI, IVF of ICSI. Werken aan een optimaal gezonde cyclus met acupunctuur.

Hier lees je over voor wie, waarvoor en wanneer acupunctuur je kan helpen met zwanger worden.

Wie heeft baat bij acupunctuur en advies als een zwangerschap niet vanzelf komt.

 • vrouwen en mannen met verminderde vruchtbaarheid
 • vrouwen die moeilijker zwanger worden door ziekte of leeftijd
 • vrouwen met menstruatieklachten, een verstoorde menstruatiecyclus
 • na een miskraam als extra support of als de menstruatie dan uitblijft
 • voor wie (niet) zwanger worden psychisch belastend is,
 • als niet zwanger worden stress en/of een emotionele belasting geeft die:
 • levensvreugde en goed functioneren in werk of privé  belemmert.

Vertaald naar onze manier van denken is het doel van uw acupunctuurbehandeling: het verzorgen van alle structuren, functionele verbanden en energiestromingen die betrokken zijn bij het zwanger worden. In de Chinese geneeskunde zijn lichamelijke en psychische aspecten gelijkwaardig: wel te onderscheiden maar niet los van elkaar te zien.

Meer concreet helpt de acupunctuurbehandeling door:

 • een goede verzorging van de baarmoeder en
 • een gezondere menstruatiecyclus,
 • aandacht voor een optimale lichamelijke conditie,
 • een meer evenwichtige hormoonbalans, en
 • een gezonde samenhang in lichamelijk en psychisch functioneren,
 • leefadviezen voor je algehele gezondheid en welzijn.

Eerlijk gezegd, als het voor jou nu het moment is om je te informeren over acupunctuur en zwanger worden, dan is dit tegelijk óók het moment om contact op te nemen:

er is voor jou blijkbaar een aanleiding, een reden om in actie te komen.

Een beetje flauw misschien, maar toch.

De meest voorkomende momenten zijn als:

 1. zwanger worden langer op zich laat wachten dan je verwacht had, of
 2. je wel even zwanger bent geweest maar een miskraam hebt gehad en dat een volgende keer wilt voorkomen,
 3. je de voorkeur hebt voor een natuurlijke behandelmethode om zwanger te worden
 4. als voorbereiding op een vruchtbaarheidsbehandeling, en/of
 5. tegelijk met de vruchtbaarheidsbehandeling, als ondersteuning.

Vrouwen die voor een natuurlijke behandelmethode kiezen doen dat vaak omdat zij liever niet onnodig medicijnen (hormonen) willen innemen.

In combinatie met een vruchtbaarheidsbehandeling helpt mijn begeleiding om de succeskans van de IUI, IVF of ICSI behandeling te verhogen of om de bijwerkingen van medicatie in dat behandeltraject te verminderen.

Zwanger worden en acupunctuur: wat is jouw vraag?

Je wilt graag zwanger worden, bent gestopt met anticonceptie of gaat dat binnenkort doen. Je realiseert je dat nu goed voor jezelf moet zorgen: gezond eten, foliumzuur slikken, stoppen met alcohol en roken. Daarbij hoort ook zorgen voor een gezonde menstruatiecyclus.

Een gezond maandelijks ritme en een probleemloze menstruatie zijn voorwaarden om zwanger te worden én te blijven. Veel vrouwen realiseren zich dat onvoldoende. Veel vrouwen ook, denken dat hun klachten en hun onregelmatige cyclus normaal zijn. Dat is jammer. Zij zijn onnodig lang bezig om zwanger te worden, zijn afhankelijk van een toevalstreffer.

Een gezonde cyclus, dat klinkt mooi, maar hoe weet je of je menstruatiecyclus gezond is? Waaraan kun je dat zien en voelen, waar meet je dat aan af? Deze vragen en jouw algemene gezondheid: daar gaat het over bij Acupunctuur & Advies als voorbereiding op een succesvolle zwangerschap.

Herken je jezelf hierin, dan kan ik je helpen om klaar te zijn voor een geslaagde zwangerschap.

Plan een gesprek om jou situatie en eventueel klachten te bespreken.

mijn ☎︎ gesprek plannen

Jij geeft aan op welke dag en dagdeel ik je kan bellen. Ik stuur je een mail met de dag en tijd dat we elkaar gaan spreken.

Welkom in mijn praktijk!

Elke maand is het weer afwachten of je zwanger bent. En elke maand is er de teleurstelling: wéér niet gelukt. Maar wat is de reden dat het niet lukt? En, is het wel 'elke maand', elke 28 dagen?

Want dat moet je eerste stap zijn als je zonder klachten, zonder reden niet zwanger wordt: onderzoeken of je cyclus klopt. En dan werken aan een meer gezonde cyclus.

Acupunctuur is daarvoor een bewezen effectieve methode:

 • bij menstruatieklachten,
 • om je cyclus te activeren, en
 • om een gezond 28 dagen ritme te krijgen.

Een gezonde cyclus voor nu en voor de langere termijn. Is dat wat je zoekt? Boek dan hier je eerste consult.

mijn eerste afspraak boeken 

Naast de acupunctuur behandeling krijg je van mij persoonlijke adviezen over voeding en leefstijl. Adviezen die, als jij er wat mee doet, jou helpen een gezonde, natuurlijke cyclus te ontwikkelen. Jouw inzet is daarbij nodig. Zodat jij straks een ontspannen en vanzelfsprekende cyclus krijgt: klaar om een vruchtje te dragen.

Meer over 'zomaar' niet zwanger worden lees je hier.

Je weet of vermoedt dat zwanger worden voor jou niet vanzelfsprekend is. Er is een medische oorzaak waardoor je nog niet zwanger bent. Dan wil je graag extra ondersteuning, alle mogelijkheden benutten om nu zwanger te worden, en straks moeder te zijn.

Wat zwanger worden én blijven tot een uitdaging maakt kan heel verschillend zijn. het zal je nog verrassen wat er in het lijstje staat. En, hoe acupunctuur je dan kan helpen:

meer lezen over mijn uitdaging en zwanger worden

Wil je nu gelijk een afspraak maken, aan de slag met jouw kinderwens? Dat kan natuurlijk ook!

een intake met eerste behandeling boeken

Welke knop kies jij?  Laat het er in elk geval niet bij zitten en ervaar hoe de invalshoek van de Chinese geneeskunde, van acupunctuur, jou éxtra kansen biedt.

Je overweegt of volgt een fertiliteitsbehandeling om zwanger te worden. Je wilt het beperkt aantal kansen die je krijgt optimaal benutten. Door zelf fit en gezond te zijn, door je levensstijl aan te passen. Ook realiseer je je dat een gezonde cyclus, een gezonde en ontspannen onderbuik, bijdraagt aan de succeskans van elke poging.

Kom je in mijn praktijk vóór je fertiliteitsbehandeling dan werken we aan een fitte en energieke onderbuik, het liefst drie maanden lang. Een actieve cyclus, de energie laten stromen en de organen in je onderbuik goed verzorgen.

Investeren in gezondheid vooraf om de kans op succes te vergroten.

Dat is geen rocket science maar gewoon gezond verstand!

Is dit wat je zoekt? Boek dan nu online je eerste consult:

een afspraak boeken

Support tijdens het fertiliteitstraject. We houden de ingezette koers vast of zetten die nu voor je uit. De acupunctuur en adviezen sluiten nu aan op de behandeling en de medicatie. Maar er speelt meer.  Je voelt dat elke poging weer belastend is, vooral als je medicatie krijgt, en die bij jezelf moet toedienen: dat geeft bijwerkingen en is algemeen belastend. Het wegnemen van de lichamelijke belasting en gevoelens van stress, angst of zorg zijn belangrijke aandachtspunten van de acupunctuur begeleiding.

Volg je al een fertiliteitsbehandeling en wil je optimaal gezond zijn, je buik goed verzorgen in dit belangrijke proces? Boek dan een afspraak met de knop hierboven ↑ .

Nog vragen? Plan  een telefonisch gesprek voor jouw persoonlijke vragen:

mijn ☎︎ gesprek plannen

Jij geeft aan op welke dag en dagdeel ik je kan bellen. Ik stuur je een mail met de dag en tijd dat we elkaar gaan spreken.

Je huisarts of specialist kan je informeren over de reguliere medische onderzoeken naar lichamelijke redenen die het uitblijven van een zwangerschap mogelijk verklaren. Deze kennis helpt om een doelgericht behandelplan voor de acupunctuurbehandeling op te stellen.

Scroll naar boven