Zwanger worden kan, maar gebeurt niet

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Als een gewenste zwangerschap uitblijft

Jij hebt, jullie hebben een kinderwens maar zwanger worden lukt niet.

Dat had je niet verwacht. Hoe lang wil je -zo door blijven gaan? Een half jaar, een jaar – moeilijk. Je bent wél al zover dat je op zoek bent naar informatie: je onderzoekt je situatie. Een volgende stap is met die kennis te zorgen voor optimale omstandigheden voor een zwangerschap.

Jij wilt zwanger worden. Wat kun je nu doen?

 1. Nagaan of je een gezonde menstruatiecyclus hebt. De basiskenmerken van een gezonde menstruatie vind je op de pagina Een gezonde menstruatie graag! Kan jouw cyclus beter? Dan zit je goed bij Auryn Acupunctuur & Advies: acupunctuur helpt op een natuurlijke manier om je menstruatiecyclus te verbeteren. Een betere afstemming in een 28 dagen cyclus, waarin fine-tuning zo belangrijk is: om een bevruchting mogelijk te maken. Maar er kan meer, daarover straks meer.
 2. Heb je klachten? Pijn, krampen, stemmingswisselingen, spotting, donker bloedverlies? Zie het als signalen van een niet-gezonde, een niet fitte cyclus. Dat is een situatie waarin een zwangerschap maar moeizaam kan ontstaan en niet vanzelfsprekend stand houd.

Een gezonde cyclus: acupunctuur en jouw inzet

Acupunctuur is een bewezen effectieve methode bij menstruatieklachten, om je cyclus te activeren, en om een gezond 28 dagen ritme te krijgen. Vaak ook kunnen aanpassingen in gewoontes bijdragen aan een meer gezonde cyclus.

Naast de acupunctuur behandelingen krijg je daarom van mij persoonlijke adviezen over voeding en leefstijl. Adviezen die, als jij er wat mee doet, jou helpen een gezonde, natuurlijke cyclus te ontwikkelen. Jouw inzet is daarbij nodig. Zodat jij straks een ontspannen en vanzelfsprekende cyclus krijgt: klaar om een bevruchting te dragen. Een gezonde cyclus voor nu en voor de langere termijn.

Is dit de hulp die je zoekt? Boek dan hier, online je eerste consult.

 Een intake met eerste behandeling boeken 

Een gezonde cyclus is een voorwaarde voor:

 • het kunnen ontstaan van een bevruchting
 • een goede ontwikkeling naar het piepkleine vruchtje
 • een geslaagde innesteling van het vruchtje in de baarmoederwand, zodat
 • het in alle rust en goed beschermd kan groeien en ontwikkelen, 9 maanden lang.

Heb je nog vragen over jouw specifieke situatie?

Plan een gratis ☎︎ gesprek over jouw vraag

In welke situaties helpt acupunctuur bijvoorbeeld:

 • er is vooralsnog geen medisch aanwijsbare reden dat je niet zwanger kunt worden
 • je wordt nu niet zwanger en hebt al een of meerdere kinderen
 • een eerdere zwangerschap is voortijdig geëindigd met een miskraam
 • je hebt een onregelmatige of zeer geringe cyclus
 • je hebt PMS-klachten (hoofdpijn, rug/buikpijn, stemmingswisselingen, eetbuien, vocht vasthouden e.a.)
 • de weg naar het moederschap is voor jou mentaal-emotioneel belastend, stressvol. Je kunt wel wat ontspanning en support gebruiken.
 
 

Is zwanger worden via de natuurlijke weg voor jou, voor jullie niet mogelijk? Acupunctuur kan ook OI, IUI, IVF en ICSI behandelingen goed ondersteunen.

Scroll naar boven