Corona: klachten of risicogroep en acupunctuur

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Met een paar eenvoudige aanpassingen en nieuwe gewoontes is de behandeling In bij Auryn veilig en verantwoord als altijd. Ook als je in een risicogroep valt kunnen we hier samen veilig werken aan je gezondheid en vitaliteit, aan jouw hulpvraag. Naast het behandelen van klachten help ik je ook graag als je een COVID-infectie hebt doorgemaakt of dat wilt voorkomen en je weerstand en immuunsysteem wilt versterken met acupunctuur.

Coronaklachten serieus nemen

Door een infectie kun je milde klachten hebben, flink ziek zijn thuis of in het ziekenhuis. En daarna knap je weer op. Dat kan snel gaan of langzaam. Maar in alle gevallen geldt: neem de ‘restklachten’ serieus en voorkom dat je ‘er mee leert leven’, je er naar gaat gedragen. Werk er zo snel mogelijk aan om die restklachten voor de volle 100% kwijt te raken. Ook, of misschien wel vooral als je jong bent. Naast fysiotherapie kan acupunctuur je helpen je luchtwegen tot diep in je longen te reinigen van afvalstoffen, van resten die de ziekte heeft achtergelaten. Hoe sneller je daaraan werkt, des te meer effect kun je bereiken. 

Risicogroep en vitaliteit – ook preventief

Voor vrouwen die chemotherapie of immunotherapie krijgen is het extra belangrijk om nu zo gezond en vitaal mogelijk te zijn en te blijven. Een aantal acupunctuursessies extra aandacht voor je bijwerkingen (geeft meer fitheid) en je weerstand helpt je daar bij. Het liefst tot de voorjaarszon ons weer verwarmt en we vrienden en bekenden weer buiten kunnen ontmoeten. 

Ben je bekend bent met gevoelige luchtwegen zoals hooikoorts, astma, chronische verkoudheid of voorhoofdsholte-ontsteking dan is het goed om nu je gezondheid te bewaken, ook preventief. Ik zie nu, in het najaar, al positieve resultaten bij vrouwen die ik hiervoor behandel in mijn praktijk: minder snotterig en minder hoesten. Heel fijn, want dat bespaart je een ritje naar de teststraat (en wachttijd) en quarantainetijd.

De vitaliteit van luchtwegen verbeteren met acupunctuur gebeurt door de klacht bij de wortels aan te pakken: het activeren en voeden van die energiesystemen die een belangrijke rol spelen in deze specifieke afweer. Wie last van hooikoorts heeft bijvoorbeeld, zal straks minder last hebben van jeukende ogen en opgezet neusslijmvlies door een goede verzorging nu.  Hoe die aanpak ook een positieve uitwerking heeft op jouw menstruatiecyclus, dat vertel je ik een andere keer.

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven