Hooikoorts en de klachten buiten de deur houden

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist
Hooikoorts, allergie, katjes, berken els, hazelaar, acupunctuur.

Jeukende ogen, niet één niesbui maar meerdere op een dag. Eerst valt het nog wel mee, maar geleidelijk aan, als de buitentemperatuur stijgt, verergeren je klachten: hooikoorts! Op het hoogtepunt van die elegante pollendans in de lucht, probeer jij niezen, jeuk of loopneus de baas te blijven.

Of blijft het niet bij een paar keer niezen en in je ogen wrijven? Zin jij op manieren en middelen tegen hooikoorts? Om de hooikoorts buiten de deur te houden?

Mensen die hooikoorts klachten hebben, kampen vaak met vermoeidheid en voelen zich minder fit.

Daarnaast hoor ik mijn praktijk van een aantal mensen dat zij:

  • slechter slapen door een verstopte neus,
  • meer moeite moeten doen om zich te concentreren door branderige en jeukende ogen
  • sneller hoofdpijn krijgen door een verstopte of ontstoken voorhoofdsholte
  • veel hoesten, wat extra energie kost en de nachtrust verstoort
  • na verloop van tijd soms ook last van eczeem krijgen, wat ook jeukt.

Die extra fysieke belasting en het tekort aan slaap werkt door in je dagelijks functioneren. Je vitaliteit vermindert en de vermoeidheid neemt toe. Geen handige combinatie. Je lichaam moet hard werken om de pollen, deze ongewenste gast,  de deur uit te werken. Als dat al lukt, zonder hulp.

Wat is hooikoorts: over de theorie en achter de feiten aanlopen

Leerboeken vertellen ons dat hooikoorts ‘een allergische reactie op stofjes in de lucht’ is. Preciezer: een allergische reactie op gras- of boompollen, op fijne en kleine stofjes uit de natuur. Dan draagt je allergie de naam hooikoorts. Inmiddels weten we dat  ook andere kleine stofdeeltjes, fijnstof, in de lucht zorgen voor geïrriteerde slijmvliezen. Dat helpt niet mee als je gevoelig bent voor hooikoorts, maar daarover een andere keer meer.

Afwachten of…

Elk jaar weer hoop je dat het meevalt. Hoop je dat het elke dag even zal regenen, zodat je minder klachten hebt. Dat er toch nog even een fatale vorst over de ontluikende bomen komt. Afwachten dus want, wat moet je anders?

Kom jij daarom ook pas in actie als de pollen al een voet binnen de deur hebben? Als je al die loopneus en jeukende ogen hebt, en die vermoeide blik in je ogen? Jammer, je begint nu met 1 – 0 achterstand. Je slijmvliezen reageren al geïrriteerd en overbelast.

…het heft in eigen handen

Je hoeft het niet zover te laten komen. Wees de pollen voor. Kom in actie geruime tijd voordat jouw pollen in de lucht zweven. Preventief: werken aan je weerbaarheid tegen deze vreemde indringers. Wat ik in mijn praktijk altijd bespreek met vrouwen die last hebben van hooikoorts, lees je op de post-it, het geeltje.

hooikoorts, acupunctuur. vermoeidheid, jeukende ogen, verstopte neus

Hooikoorts en acupunctuur: de voordelen op een rij

  1. Een behandelserie verbetert je weerstand, geeft een boost aan je immuunsysteem
  2. Acupunctuur werkt ook preventief: ter voorkoming van je klachten
  3. Versterking via je energiesysteem maakt dat je minder medicijnen nodig hebt
  4. Heb je al klachten, dan helpt acupunctuur  om die klachten te verminderen, waardoor
  5. je meer energie hebt voor je dagelijkse activiteiten zoals werk en sport.

Een uitwerking van de belangrijke vragen op het geeltje vind je in Auryn’s Prikbord. Abonneer je, en profiteer mee van de extra informatie speciaal voor cliënten en lezers van Auryn’s Prikbord.

Interessant, ik abonneer me op Auryn’s Prikbord

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
Hooikoorts, allergie, katjes, berken els, hazelaar, acupunctuur.

Hooikoorts en de klachten buiten de deur houden

Jeukende ogen, niet één niesbui maar meerdere op een dag. Eerst valt het nog wel mee, maar geleidelijk aan, als de buitentemperatuur stijgt, verergeren je klachten: hooikoorts! Op het hoogtepunt van die elegante pollendans in de lucht, probeer jij niezen, jeuk of loopneus de baas te blijven. Of blijft het

Lees verder »
Scroll naar boven