Moxa therapie

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Moxa Therapie Stuitligging fertiliteit pms menstruatieklachtenMoxa therapie: wat en hoe

Moxa therapie is

  • natuurlijke warmte,
  • genezend en activerend
  • veilig, natuurlijk en aangenaam.

Moxa therapie, vaak afgekort als ‘moxa’ is gebruik maken van de diep genezende werking van warmte. Moxa wordt toegepast op de huid en op specifieke energiepunten. Dat kan zijn met een moxa sigaar, losse moxa of een bolletje op de acupunctuurnaald.

Moxa verwarmt de huid oppervlakkig, en in de diepte. Een gebied of een specifieke energiepunt. De warmte heeft een genezende en activerende werking in een bepaald energiesysteem. Voor welk systeem en waar precies de moxa wordt gegeven is de deskundigheid van de acupuncturist. Moxa is doorgaans onderdeel van een uitgebreider therapieplan met acupunctuur.

Moxa therapie: wanneer

Moxa therapie staat dus niet op zichzelf: het is een van de therapievormen die de acupuncturist toepast. En wel op het moment dat warmte is wat de patiënt nodig heeft én de warmte goed kan opnemen. Dat klinkt best vaag. Daarom een aantal voorbeelden van situaties waarbij moxa therapie ingezet kan worden als onderdeel van de behandeling.

Moxa therapie bij stuitligging

Als je kindje in stuit ligt bij 32 weken zwangerschap, is het raadzaam de hulp van een acupuncturist in te schakelen. Met acupunctuur en moxa wordt het kindje uitgenodigd om spontaan, dus uit zichzelf te gaan draaien. Zodat het met het hoofdje naar bedenen ligt, klaar om straks geboren te worden.

De kans dat een baby die met haar hoofdje naar boven ligt uit zichzelf draait, is in de 35e week van de zwangerschap 50%. Moxa therapie verhoogt de kans op draaien naar 75%! Maar zo eenvoudig is het niet. Meer over acupunctuur en moxa therapie bij stuitligging lees je hier.

Menstruatieproblemen en moxa

Bij een pijnlijke menstruatie, bij krampen of het uitblijven van de menstruatie kan moxa ingezet worden om de energie in de onderbuik te activeren. Het principe ‘waar warmte is, is beweging’ wordt hier gebruikt.

Fertiliteit en IVF begeleiding: moxa helpt thuis

Kán helpen of nuttig zijn: een specifiek punt of gebied in de praktijk of thuis in de dagen tussen twee acupunctuur sessies. Soms is warmte in voeding een effectievere aanpak. Meer over kinderwens, IVF of IUI en acupunctuur lees je hier.

Boek je afspraak online

Is moxa therapie veilig?

Ja! Moxa is veilig mits

  • voor de juiste indicatie toegepast,
  • er geen reden is waarom het niet mag worden toegepast
  • op het goede moment in het therapeutische traject, en
  • op deskundige wijze toegepast.

Daarom is het verstandig niet zelf te gaan experimenteren met moxa. Zoek een deskundige acupuncturist in je omgeving om je te helpen. Woon of werk je in de omgeving van Delft – Den Haag? Vraag hier een gesprek over jouw specifieke vraag aan. Of bel tijdens kantoortijden op 06 43 060 433.

Gesprek aanvragen

    Je ontvangt van mij een mail met dag en tijd waarop ik je ga bellen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Scroll naar boven