Natuurlijk Voorbereid Bevallen

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

In optimale conditie je bevalling tegemoet met acupunctuur in vier behandelingen.

Kleine ongemakken kunnen  je conditie en fitheid in vooral het derde trimester verminderen en verdienen daarom aandacht. Je wilt immers de bevalling in optimale fitheid tegemoet gaan. Lichte obstipatie, een verstopte neus ‘s nachts, vermoeidheid als ongemak passen in dit programma.

De begeleiding in deze fase:
 
 • stimuleert nodige lichamelijke veranderingen
 • helpt bij diverse kleine ongemakken
 • geeft een goede nachtrust
 • sterkt eigen kracht en energie
 • nodigt de baby uit naar een juiste positie
 • maakt de bevalling korter en makkelijker
 • geeft je meer vertrouwen voor de bevalling

Begin op tijd

Je start in de loop van het derde trimester, uiterlijk week 36. Dat is vier weken voor de verwachte geboortedatum van je kindje. Natuurlijk Voorbereid Bevallen is een individueel traject, afgestemd op jouw zwangerschap, op hoe jij je voelt en wat je nodig hebt. Vier voorbeelden:

 1. Heb je een ‘probleemloze’ zwangerschap, dan begin je met het programma als het werken je zwaarder gaat vallen. Zodat je niet uitgeput aan je verlof begint en alleen nog maar kunt bank-hangen. Niet goed voor jou, geen goede weg richting bevalling.
 2. Je krijgt last van ‘kleine’ ongemakken, of slaapt  wat minder goed, wordt niet uitgerust wakker. Door een verstopte neus, je ligt te piekeren, vul maar in. Dan is dit een goed moment om te starten.
 3. Een eerdere zwangerschap is ingeleid, kwam moeizaam op gang, was langdurend of uitputtend. Een goede reden om samen met mij te onderzoeken wanneer je het beste kunt starten met Natuurlijk Voorbereid Bevallen. Zodat dit je niet nog eens overkomt.
 4. Je hebt duidelijke gezondheidsproblemen: door je zwangerschap, een ziekte of blessure. Dan is het goed om vroeg in het derde trimester te starten, vóór de belasting van probleem plus een groeiende buik overbelasting wordt. Je wilt je energie en weerstand hoog houden.

Het programma Natuurlijk Voorbereid Bevallen combineert goed met de partnercursus Samen Natuurlijk Bevallen.

Scroll naar boven