De praktijk: veel gestelde vragen

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Over praktische zaken en de behandeling

Een verwijzing van je huisarts of specialist is niet nodig. Vertel de volgende keer als je bij je arts of verloskundige komt wel even dat je een acupunctuurbehandeling volgt voor je gezondheid.

De praktijk is alle werkdagen open met wisselend aantal uren. Ga naar  online boeken. Kies de dag en tijd die jou het beste uitkomt.

De openingstijden overdag zijn ruim zodat je voor het werk, of aan het einde van de middag kunt komen als het niet anders kan.

In spoedgevallen, tijdens zwangerschap en IUI, IVF of ICSI trajecten zijn aangepaste afspraken mogelijk. Voor een afspraak in de avond of in het weekend geldt een toeslag.

Ja, de bereikbaarheid is goed:  vijf minuten met de bus vanaf station Delft, en drie minuten van de afslag Delft-Noord op de A-13. Parkeren is gratis, altijd plek. Ongeveer 80% van mijn cliënten woont niet in Delft en gebruikt deze opties.

Pijn is bij acupunctuur een te groot woord. Een enkele keer voel je het aanprikken van het energiepunt als een kortdurend prikje. Je voelt dan dat de 0,16 mm dunne ‘antenne’ de huid passeert. Wat meer een acupunctuur sessie karakteriseert is dat het ontspannend en aangenaam voelt. Puur quality time voor jezelf: aandacht voor je gezondheid, ontspannen en ontstressen.

En nee, je lichaam zit niet vol met naalden. Er worden slechts enkele naalden gezet: soms één, vaak drie tot vier naalden en bij uitzondering zes tot acht naalden. Hier lees je meer over de behandeling.

Dat kan ik me voorstellen en, je bent niet de enige. Daarom is er de eerste sessie alle tijd voor uitleg en een zorgvuldige begeleiding. De eerste keer is dat even spannend maar daarna overheerst de ontspannen ervaring van een acupunctuursessie. Het is tenslotte maar een 0,16 mm dunne ‘antenne’ die de huid passeert. En, hoe vaak ben jij als kind op je knieën gevallen; daar kunnen geen 1000 naalden tegenop!

En als het écht niet gaat kan ik je een alternatief aanbieden. Want de behandeling bestaat uit meer dan alleen acupunctuur. Het is tenslotte Chinese Geneeskunde!

Een goed punt. Belangrijk voor jou om in een veilige omgeving te zijn. Bij Auryn Acupunctuur & Advies is het voor  jou veilig met hygiënemaatregelen en gezondheidscheck.

  • Hygiëne vanaf de voordeur tot op de behandeltafel,
  • een gezondheidscheck voorafgaand aan elke sessie, en
  • geen andere mensen in het pand als jij een afspraak hebt.

Goede vraag. Wat heb je tot nu toe geprobeerd om van je klachten af te komen? Of heb je geen idee wat je verder kunt doen? Doen en ervaren wat het je brengt: dan weet je of het je gaat helpen. De ervaring leert dat duurzame veranderingen tijd en commitment vragen. Als je daartoe bereid bent, ben ik ervan overtuigd dat je straks kunt zeggen dat je er alles aan gedaan hebt om van je klachten af te komen. Of beter geformuleerd: stappen gezet hebt naar meer gezondheid en vitaliteit voor de langere termijn.

Heb je een kinderwens, dan ook. Begin met de vraag: wat hebben jij en je partner tot nu toe gedaan om zwanger worden te bespoedigen? En heeft dat geholpen?

Betalen doe je voor het eerste consult. Bij online boeken van het eerste consult wordt je automatisch naar de betaalfunctie geleid. Maak je de eerste afspraak telefonisch, dan bevestig en betaal je de afspraak via de kalender op de website. Dat doe je ook bij  Afspraak maken. Na elk volgend consult ontvang je een nota via de mail te voldoen via de bank. De betalingsregels van Auryn Acupunctuur vindt je hier.

Vergoeding van de ziektekostenverzekeraar: hiervoor moet je aanvullend verzekerd zijn. De ziektekostenverzekeraar kan je hierover informeren. De Zorgwijzer heeft ook voor dit jaar de vergoedingen per zorgverzekeraar op een rij gezet: die staat hier.

In elk geval je pasje van de zorgverzekering en  je agenda voor het maken van de vervolgafspraak.

Elke behandeling krijg je schone handdoeken over je heen om bedekt te zijn. Je kunt zelf een dunne fleecedeken meenemen als voor jou alleen handdoeken niet voldoende warmte geven.

Verder hoef je niets mee te nemen.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Heb je hier geen antwoord gevonden op je vraag: gebruik de zoekfunctie bovenin je scherm. Typ alleen een kernwoord en kijk of je vraag beantwoord wordt in de zoekresultaten. Niet? Stel dan jouw persoonlijke vraag via onderstaand formulier. Dus niet ‘wat is acupunctuur’ en wel “Sinds … weken heb ik last van … Mijn vraag is …”

Stel je vraag

  • Wil je dat ik je terugbel? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven