Acupunctuur: hoe gaat dat en doet het pijn?

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist

Hoe helpt acupunctuur acupunctuur, moxa‘Hoe helpt acupunctuur’ is een vraag waarmee we ons buiten ons westers denken begeven.
Waarvoor helpt het? Acupunctuur is een geschikte behandelmethode voor zowel lichamelijke en psychische klachten. Ook wordt het gebruikt om gezond en vitaal te blijven, om gevolgen van bijvoorbeeld stress te voorkomen. Acupunctuur is breed inzetbaarheid: van een eenvoudige  koortslip tot chronische darmklachten. En ook astmatische klachten, stressklachten, verstuikte enkel, somberheid, concentratieproblemen, overgangsklachten, burn-out, eczeem. Soms kan de reguliere geneeskunde u niet verder helpen. Acupunctuur kan dan mogelijk verder herstel of verlichting van uw klachten bereiken.

Auryn Acupunctuur richt zich op de behandeling van vrouwen met ongemakken en serieuze problemen van veelal haar vrouwelijke gezondheid. In grote lijn gaat het dan over menstruatie, kinderwens, zwangerschap, hormonale balansen, de overgang, het hersteltraject na (borst)kanker en uw algehele vitaliteit.

Hoe helpt acupunctuur

Acupunctuur helpt het zelfgenezend vermogen van de mens via de energieën die door het lichaam stromen. Die energie is belangrijk voor wie wij zijn, en hoe wij functioneren: lichamelijk en psychisch. Acupunctuur is het verzorgen en bijsturen van de energie, krachtiger maken en naar een meer optimale balans brengen. Zodat u als mens beter in uw vel zit, gezonder, vitaler en levenslustiger wordt.

Acupunctuur hoort bij de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dat is een oosterse visie op ziekte en gezondheid die zijn oorsprong kent in het oude China. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat in de mens energieën circuleren volgens bepaalde stromingen. Deze energieën zijn bereikbaar via bepaalde punten op de huid. Het verbeteren van de energiebalansen draagt bij aan uw gezondheid en welzijn. Acupunctuur bereikt en beïnvloedt deze energiestromingen met naalden op deze punten; aanvullend kan moxa of cupping worden toegepast. Er is veel over acupunctuur geschreven. Wilt u meer weten, dan raad ik u aan bij Wikipedia te beginnen.

Doet acupunctuur pijn en worden er veel naalden gezet?

Bij Auryn Acupunctuur is de behandeling over het algemeen een aangename en ontspannen ervaring en niet pijnlijk. Een enkele keer voelt u het aanprikken als een kortdurend prikje. En nee, uw lichaam zit niet vol met naalden. Er worden slechts enkele naalden gezet: soms één, vaak drie tot vier naalden en bij uitzondering zes tot acht naalden.

Bestaat een behandeling alleen uit naalden zetten?

Acupunctuur wordt ondersteund door een aantal therapievormen uit de Chinese en Westerse geneeskunde en met homeopathie. Deze staan in de rechterkolom vermeld in het menu. De Sericatherapie, MeridiaanKleurentherapie en homeopathische ondersteuning vinden mede hun wortels in de antroposofische geneeskunde.

Angst voor naalden

Voor volwassenen met angst voor naalden kent Auryn Acupunctuur alternatieven voor ooracupunctuur en lichaamsacupunctuur

  1. acupressuur en meridaanmassage,
  2. oorzaadjes als alternatief voor ooracupunctuur,
  3. Sericatherapie en
  4. Meridiaan-Kleurentherapie.

Bij Sericatherapie en Meridiaan-Kleurentherapie worden kleurenpleisters gebruikt op de acupunctuurpunten, en geen naalden.

Scroll naar boven