drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist
Illustratie Zwanger worden met acupunctuur

Met enige aarzeling pakt Roos een teststaafje, de laatste in de doos. Bang voor weer een teleurstellend beeld van géén roze streepjes. Roos durft er bijna niet meer in te geloven dat  ze ooit zwanger zal zijn, moeder zal worden. Hoelang zijn nu al aan het proberen, twee jaar? Zoiets ja. Niet dat de biologische klok op vijf voor twaalf staat, maar ja, dát hadden ze nu juist willen voorkómen.

En ze had het zo mooi gepland

Roos staat te dralen met het staafje in haar hand. Ze denkt terug aan die tijd dat zwanger worden, kinderen krijgen een zorgeloze wens was. Een wens voor later, eerst andere dingen ondernemen, meer van de wereld zien. En dan, met een leuke baan en fijne plek om te wonen, aan kinderen beginnen. Maar zo vanzelf gaat het dus niet.

Ik heb toch een gezonde menstruatie…  of niet 

Dat het niet altijd zo vanzelf gaat, zwanger worden, dat had Roos wel gezien bij vriendinnen. Maar zij, Roos, is gezond, fit en jong. Natuurlijk heeft ze wel wat last van haar menstruatie maar dat is normaal, toch? Beetje onregelmatig, een paracetamolletje de eerste twee dagen en dan gaat het wel weer. Nou ja, voor haar dan. Bas, haar vriend moet het de dagen voor ze ongesteld wordt wel een beetje ontgelden. Oef, hoe geïrriteerd ze dan kan zijn zonder dat ze het zelf doorheeft!

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

kinderwens hulp acupunctuurRoos twijfelt, niet alleen of ze nu die test gaat doen. Ze twijfelt ook of ze ‘het medische circuit’ wel in wil met haar kinderwens.  IUI, IVF, ICSI… stel dat ze niet vanzelf zwanger wordt. Ze heeft er over gelezen. Liever niet, liever natuurlijk zwanger. Wat zou ze eerst nog kunnen proberen? Acupunctuur, dat is haar eens aangeraden. Toch eens in verdiepen vanavond na het werk, als de test…

Natuurlijk zwanger worden met acupunctuur 

Het is niet moeilijk te begrijpen dat een zwangerschap meer kans heeft in een gezonde omgeving en bij een moeiteloze natuurlijk menstruatieritme van 4-wekelijkse periodes. Voor vrouwen zoals Roos kan acupunctuur een goede en succesvolle stap zijn. Haar ongemakken lijken mild te zijn. Vanuit de Chinese visie op vrouwelijke gezondheid zijn die ongemakken signalen die je serieus moet nemen.

Menstruatieklachten zijn tekenen van
een verstoorde energiebalans en een verstoord ritme.

Acupunctuur helpt vrouwen naar een meer gezonde balans en ritme: omstandigheden waarin een nieuw, pril leven graag verkeert. In mijn praktijk zie ik regelmatig vrouwen met een kinderwens die op natuurlijke manier zwanger worden  met acupunctuur. Vaak geef ik daarbij persoonlijke  leef- en voedingsadviezen. Ook vrouwen die via IUI, IVF, ICSI zwanger willen worden hebben baat bij acupunctuur. Voor hen geldt eveneens dat een gezonde cyclus de eerste stap is in een succesvol hulptraject, een stap naar een zwangerschap.

Zo ziet een gezonde menstruatie-cyclus er uit:

  • Een hele cyclus duurt elke keer een gelijk aantal dagen (26 tot 30 dagen), en
  • kent vijf tot zeven dagen bloedverlies.
  • Een gezonde menstruatie kun je voelen aankomen met lichte signalen in je buik, je rug, je stemming, of door lichte vermoeidheid.
  • Je menstruatie, ongesteldheid kent twee tot drie dagen duidelijk bloedverlies waarna het geleidelijk afneemt en stopt.
  • Een gezonde menstruatie hindert je niet in je dagelijkse activiteiten: je kunt naar school, werken, sporten en leuke dingen doen als je ongesteld bent.  Een beetje onhandig kan het natuurljk wel zijn, net ongesteld als je gaat sporten, veel onderweg bent…

Herken jij je in dit verhaal, heb jij ook last van je menstruatie? Wil jij graag zwanger worden maar het lukt niet? Neem dan contact met mij op, vertel me jouw verhaal. Dan ga ik je helpen.

Ik wil graag contact over mijn vraag

Wil je liever direct zelf een afspraak plannen op een moment dat het in jouw agenda goed past? Dat kan ook, hier en nu, online.

Ik plan nu zelf een afspraak

Meer over een gezonde menstruatie en menstruatieklachten lees je hier.

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
Illustratie Zwanger worden met acupunctuur

Zwanger worden… zou acupunctuur mij kunnen helpen?

Met enige aarzeling pakt Roos een teststaafje, de laatste in de doos. Bang voor weer een teleurstellend beeld van géén roze streepjes. Roos durft er bijna niet meer in te geloven dat  ze ooit zwanger zal zijn, moeder zal worden. Hoelang zijn nu al aan het proberen, twee jaar? Zoiets

Lees verder »
Scroll naar boven