Zwanger worden met IUI of IVF: vergroot je kans. Júíst nu!

drs. Renny Wiegerink
Acupuncturist
wekker op roze en blauw

Corona-crisis of niet: benut je tijd

Zwanger worden gaat bij jou niet vanzelf. Je bent daarom gestart met ovulatie-inductie, IVF, IUI of ICSI. Langdurige, zware trajecten die fysiek en emotioneel een behoorlijke wissel op je trekken. Dan haalt de natuur wéér een streep door de rekening: geen IUI, IVF of ICSI door het Coronavirus. Medische behandelaars houden hun deuren gesloten of lassen bij voor elke cliënt een pauzemaand in. Jouw fertiliteitstraject houdt pas op de plaats en je hebt geen idee wanneer je het weer op kunt pakken. Sta je nu machteloos totdat het virus is gevlogen en je eindelijk weer volop terecht kunt bij jouw arts of gynaecoloog? Zeker niet! Gebruik deze onderbrekingen als adempauze. Dit is een goed moment om voor jezelf te zorgen.

Onderstaande tekst is geschreven ten tijde van de lockdown; de boodschap blijft geldig bij het beleid met pauzemaanden, en als je om andere redenen even uit het traject stapt.

Ondersteuning bij wens tot zwanger worden

Juist nu jouw fertiliteitstraject stilstaat, kun je weer rust brengen in je lichaam. Even geen medicatie, zware behandelingen en stress. Breng je aandacht terug naar je natuurlijke cyclus, naar jouw natuurlijke zelf. Je investeert daarmee in het welbevinden van jouw onderbuik, en vergroot jouw kans op zwanger worden aanzienlijk. Auryn heeft diverse mogelijkheden om jouw lijf en mindset positief te beïnvloeden en je weer te leren ontspannen. Het goede nieuws is: mijn behandelmethode kan óók op afstand. En gaat dus zelfs tijdens de coronacrisis gewoon door.

Terug naar de basis: je menstruatiecyclus

Al meer dan 10 jaar behandel ik in mijn praktijk vrouwen met een kinderwens. Het is mijn ervaring dat alles begint bij een gezonde menstruatiecyclus: dat is de basis. Zolang je cyclus niet in orde is, komt een zwangerschap moeilijk tot stand, zelfs met een IUI, IVF of ICSI behandeling. In mijn behandeling focus ik mij daarom eerst op jouw menstruatiecyclus. Is je cyclus regelmatig, hoe voel je je tijdens je ongesteldheid en heb je last van lichamelijke ongemakken? Met deze informatie over jouw vrouwelijke cyclus en over je persoonlijke situatie stel ik een individueel behandelplan samen, waarmee je jouw kans op zwanger worden een stuk vergroot.

Energiestromingen in balans

In mijn behandeling combineer ik Westerse geneeskundige kennis met klassieke Chinese geneeskunde. In onze moderne geneeskunde ligt de focus op verstoringen in fysiologische processen. Chinese wetenschap ziet blokkades in de energiestromingen als belangrijke oorzaak van problemen met vruchtbaarheid. Beide geneeskundige stromen zijn verenigbaar en vullen elkaar aan. Door deze verstoringen weg te nemen word je weer fit en vitaal. En, nog belangrijker bij een wens tot zwanger worden: de energiestromingen in de onderbuik komen weer in balans en jouw menstruatiecyclus wordt optimaal gezond. Je creëert dus de best mogelijke omstandigheden in je baarmoeder om een vruchtje tot ontwikkeling te laten komen. 

Wil jij graag zwanger worden?
Gebruik ook de pauzes nu – voor later

Meer dan je baarmoeder alleen

Een bezoek aan mijn praktijk of een online consulten, je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en een professionele werkwijze. Je krijgt een uitgebreide intake, zodat ik een goed beeld krijg van jou, je lichaam en persoonlijke omstandigheden. Op basis hiervan stel ik een behandeltraject samen dat precies bij jou past. Je kunt al snel minder klachten van je cyclus ervaren. Uiteraard is de behandeling niet alleen op jouw baarmoeder gericht. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je stress aanzienlijk kunt verminderen. Heel belangrijk, want stress is een belangrijke stoorzender van een menstruatiecyclus en dus ook voor een zwangerschap.

Regelmatig contact

Uiteraard hebben we regelmatig behandelsessies, zodat we alle fasen van jouw cyclus kunnen verbeteren en stappen vooruit kunnen zetten. En, niet te vergeten: ook de belasting en bijwerkingen van eerdere hormoonbehandelingen krijgen de volle aandacht.

Natuurlijk krijg je dan alle ruimte om jouw vragen te stellen. Op deze wijze krijg je de behandeling die bij jou past en bied ik je een optimale begeleiding. 

Jij hebt de regie

Zo zie je: júíst nu kun je de regie nemen. Tijdens de pauze van je fertiliteitstraject kun je belangrijke stappen zetten om de best mogelijke omstandigheden te creëren voor een zwangerschap. Je zult tijdens het volgen van het behandeltraject merken dat je menstruatiecyclus sterk verbetert, je beter in je vel zit en meer energie hebt. Een wijs besluit om gebruik te maken van persoonlijke bezoeken aan mijn praktijk nu dit weer mogelijk is. 

Optimaal gezond straks je IUI, IVF of ICSI traject hervatten

Ik help je daarbij. Met acupunctuur & advies. Specifieke aandacht voor elke fase van je cyclus. Ook je algehele gezondheid en stressfactoren komen aan bod: je bent immers veel meer dan alleen je baarmoeder.

Neem gerust contact met mij op, vertel me jouw verhaal. Dan ga ik je meteen helpen.

Table of Contents

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven